Δημοτικό Σχολείο ΑΦΥΤΟΥ

 

+menu-

header image

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου? Γιορτή των Τριών Ιεραρχών? Γιορτή των γραμμάτων?

Γιορτή των δασκάλων και των μαθητών!

   Η Ορθόδοξη Εκκλησία από τον ΙΑ΄ αιώνα μ.Χ. εορτάζει την μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων και η Ελληνική Πολιτεία όρισε την ημέρα της αυτή, ως εορτή των Γραμμάτων και των Σχολείων, διότι η εορτή αυτή έχει μεγάλη θρησκευτική και εθνική σημασία.

3Ιερ

Οι Τρεις Μεγάλοι Διδάσκαλοι συνέζευξαν και ελληνικό και το χριστιανικό πνεύμα, γεφύρωσαν τους δύο κόσμους, τους δύο πολιτισμούς , τον αρχαίο ελληνικό και τον χριστιανικό. Εργάστηκαν για τη χριστιανική θρησκεία και τα ελληνικά Γράμματα και συνδύασαν τις αλήθειες του Ελληνικού και Χριστιανικού κόσμου.

3ιερ3

Μελέτησαν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ιστορικούς, φιλοσόφους, ρήτορες και ποιητές αποκομίζοντας σαν μέλισσες όσο χυμό χρειάζονταν. Και οι τρεις επιδόθηκαν στη μελέτη του ανθρώπου, ως σοφοί ψυχολόγοι ανέλυσαν την όλη ψυχοσύνθεσή του και ασχολήθηκαν με τη σωστή αγωγή του. Εξέτασαν τον άνθρωπο ως άτομοως μέλος της οικογένειας, της κοινωνίας και παρακολούθησαν την ψυχική ανάπτυξη κατά την παιδική, την εφηβική, τη νεανική και την ώριμη     ηλικία.  Από τις μελέτες και την προσωπική τους έρευνα συμπέραναν ότι η παιδική και εφηβική ηλικία είναι η προσφορότερη περίοδος της ζωής για να τεθούν στερεά τα θεμέλια της πνευματικής και ηθικής μορφώσεως του ανθρώπου.

3ιερ4

Η δική μας ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους Αγίους μας, ήταν μια γιορτούλα που ετοίμασε και παρουσίασε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Στ τάξη… Γνωρίσαμε τη ζωή των Αγίων μας, και  εμπνευστήκαμε  από το παράδειγμά τους! Mαζί με το αφιέρωμα στους Αγίους, οι μαθητές ετοίμασαν και ένα αφιέρωμα στους δασκάλους τους στο οποίο εξέφρασαν το ευχαριστώ τους για την προσφορά τους.

3ιερ2                  3ιερ5

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

 

Comments are closed.