Δημοτικό Σχολείο ΑΦΥΤΟΥ

 

+menu-

header image

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ

στους πρόσφυγες

Ευχαριστούμε τους γονείς

… που πρόσφεραν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες.

Όλα τα τρόφιμα και ότι άλλο συγκεντρώσαμε, τα μεταφέραμε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 ,στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα παραδώσαμε στο Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. για να τα μεταφέρουν στους πρόσφυγες οργανωμένα.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αφύτου κ. Λεωνίδα Παπαβασιλείου, που μας διέθεσε το αυτοκίνητό του.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Αστέριο Φυλάττο, που βοήθησε στην μεταφορά.

Σας ευχαριστούμε !!! … που δείξατε την αγάπη σας προς τους συνανθρώπους μας που ζουν το δράμα της προσφυγιάς.

                                                                            Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6/θ Δ.Σ. Αφύτου

 

Ανοιχτή Επιστολή

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Εδώ και αρκετό καιρό, γινόμαστε μάρτυρες, ενός ανθρώπινου δράματος που εξελίσσεται στην πατρίδα μας αλλά και σε άλλες χώρες . Το δράμα της προσφυγιάς. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά , αναγκασμένοι από τον πόλεμο , εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τη γη τους και ταξιδεύουν πεζοί ,διακινδυνεύοντας κάθε στιγμή τη ζωή τους , για να βρουν ένα φιλόξενο τόπο για να «ξαναχτίσουν» τη ζωή τους και να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια.

Δυστυχώς, το δράμα της προσφυγιάς , δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνεται. Εκατομμύρια Έλληνες διωγμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους ,αλλά και χιλιάδες αλλοδαποί που ζουν σήμερα με ασφάλεια στην Ελλάδα , έχουν ζήσει τη δυστυχία και τον πόνο του διωγμού , του ξεριζωμού και της καταστροφής του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους , λόγω του πολέμου.

Σαν Έλληνες ,σαν εκπαιδευτικοί αλλά και σαν γονείς,  δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σ? αυτή την τραγωδία που εξελίσσεται αυτό τον καιρό στους δρόμους και στα σύνορα της πατρίδας μας και «απλώνουμε» τα χέρια μας και «αγκαλιάζουμε» τα παιδιά ,τους γονείς και όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν σ αυτή τη δυστυχία, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να επιβιώσουν.

Σας καλούμε κι εσείς να βοηθήσετε , προσφέροντας τρόφιμα, τα οποία θα συγκεντρώσουμε στο σχολείο μέχρι τη Τρίτη 15 Μαρτίου. Έπειτα θα τα μεταφέρουμε στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια , μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , θα φτάσουν στα προσφυγόπουλα.

Μπορείτε να προσφέρεται τροφές  που , δεν χρειάζονται μαγείρεμα , είναι συσκευασμένες , και διατηρούνται εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό?. όπως : κρουασάν , μπισκότα , κεκάκια , κριτσίνια , μπάρες δημητριακών ,τροφές σε βαζάκια , βρεφικό γάλα, φρυγανιές  κ.τ.λ.

Επίσης και είδη προσωπικής υγιεινής ?όπως : μωρομάντιλα , χαρτομάντιλα , σερβιέτες , βρεφικές πάνες     χαρτιά υγείας , βαμβάκια κ.α.         

Γιατί με την αλληλεγγύη δείχνουμε την ανθρωπιά μας και τον πολιτισμό μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6/θ Δ.Σ. Αφύτου

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

 

Comments are closed.